Kontakt

Det finns egentligen ingen anledning att ha en kontaktsida här. Mina kontaktuppgifter finns på förstasidan. På raden kontakt finns länkar till min mastodon, telegram och epost. Du får gärna kontakta mig på någon av dem. Beroende på vilken typ av kontakt det gäller kan du nog känna av vilken platform som fungerar bäst. Mastodon är en microblogg-platform. Decentraliserad och tillgänglig. Den lämpar sig för korta medelanden som inte gör någonting ifall andra ser. Telegram är mitt försök att hitta en IM-klient jag kan leva med. Den är inte perfekt, men bra nog. Skriver du till mig där så ser jag det snart men beroende på vilken typ av kontakt det gäller kan det ta olika lång tid för mig att svara. Mail är antagligen det sista alternativet, men lämpar sig väl för vissa saker. Mail är bra om man ska skicka längre medelanden. Om man vill föra ett samtal på mer formellt språk eller om man bara vill ha någonting väldigt standardiserat som fungerar för alla. Det är många som mailar mig, så tänk på att inte se ut som reklam ifall du skriver mig ett mail.

FAQ:

Din webbsida är så blå?
Pröva att byta frågetecknet mot en punkt så är jag berädd att hålla med dig.

Vad är Mastodon?
Det är en microblogg-platform. Det är ett socialt medie där användare skriver korta medelanden. Mastodon skiljer sig från andra sociala medier på det sättet att inget företag äger det. Mastodon har ingen central server och ingen central administration. Istället kan användare registrera sig på vilken mastodon-server som helst och ändå följa användare från andra servrar. Jag finns på skrivel.se, du får gärna titta in där, eller kolla efter någon annan server på joinmastodon.org. Varje server har sina egna regler och en del av dem riktar sig till särskilda grupper, men de flesta inte.

Var är din blogg?
Sparad, arkiverad, avpublicerad.
Jag brukade blogga ganska mycket och jag kanske gör det igen, men just nu microbloggar jag istället.

Vad betyder openess? Har du stavat fel?
Nej. Jag har haft det här namnet sedan 2002 ugnefär. Jag vet hur man stavar det. Namnet går tillbaka till det tidiga 90-talet. Tiden då highscorelistor bara klarade av tre tecken. Då signerade jag Ope. I Diablo II döpte jag såklart min första karaktär till Ope, men när jag gjorde min nästa blev jag till min stora fasa tvungen att hitta ett nytt namn. Att lägga titel-ess på var ett sätt att kunna ha fler karaktärer. your-openess var den första, sedan my-openess. Efter det följde ett par stycken till i samma stil. Till sist var där bara openess. Jag registrerade openess.net i slutet av 00-talet men har släppt den sedan ett tag tillbaka. openess.se har jag haft sedan 2012.