Bloggsuget

Jag har känt ett sug på sistånne. Kanske är det för att jag har haft möjlighet att ta det lite lugnare på sistånne, kanske är det för att jag inte bloggat på lite över ett halvår och det ändå någonstans rycker lite i mina fingrar. Kanske är det för att jag har ett nytt tangentbord på gång in i mitt liv och jag bara vill låta det gå varmt när det väl kommer. Jag hoppas så att det är lika fins som i min fantasi.

Den här veckan började med förra helgen. Jag har varit lite förkyld, men låssades inte om det på lördagen, kändes bara möjligen vid det på söndagen och blev till slut tvungen att sjuka mig på måndagen. Jag har varit stillasittande för det mesta måndag och tisdag, men inte ens haft tråkigt. Det är ett bra tecken på att någonting inte är som det ska. Jag är inte den som sitter still en hel dag utan någonting att göra annars. Idag har jag mått bättre. Jag har inte vågat mig på att gå ut idag, men jag har varit på balkongen en sväng. Det var skönt med frisk luft iallafall.

Någonting annat som kommit tillbaka till mig över det senaste halvåret och som varit ersättningen till bloggen i stor utsträckning för mig är sociala medier. Det är länge sedan jag var aktiv på någon av de traditionella sociala medierna, idag finns inte ens mina konton där kvar. Men strax efter att jag slutade blogga började jag microblogga igen. Mastodon har visat sig vara en underbar plats att befinna sig på. Åtminstånne så här långt. Jag ser fortfarande framför mig att det är en platform som kommer växa och hitta sin plats på internet lite. Men så långt så bra!

Imorgon ska jag till jobbet igen. Det känns skönt att ha friskat sig. Hoppas det är plusgrader på morgonen, annars blir det det framåt dagen :)

En fuktig insikt

Det har varit varmt i helgen. Underbart varmt. Jag har jobbat och avslutade helgen klockan fyra på måndagen. Är man ledig fredag och tisdag kan måndag gott få vara helg. Det regnade på morgonen och sen var det varmt hela dagen. Ikväll blåser det svalt och skönt.

Jag har kommit till en väderbaserad insikt. Jag gillar när det är varmt och när det är kallt. Jag gillar när det är torrt och när det regnar, jag är glad för de flesta väder, men jag gillar när det är luft runt mitt vatten. Ett härligt sommarregn eller en mustig höststorm är som musik för mina öron. Riktigt kall snö eller en regnbåge om våren möter jag med glädje. Men jag gillar inte när det bara är fuktigt. Det är en ny insikt att jag inte gillar alla väder. Men idag har det bara varit klibbigt, och det har inte varit vidare skönt. Som alla väder fyller det säkert någon funktion, och många gillar det nog. Men det är inte mitt favoritväder.

På kvällen var vi ute och lekte. Det blåste en sval vind. En underbar sommarkväll. Imorgon är jag nästan ledig, jag har bara ett kort jobbmöte. På onsdag är jag också nästan ledig. Jag har bara ett kort politikmöte. Jag hoppas på torrt eller blött sommarväder, och möjligen på bakning.

En ledig helg

Det är en vecka sedan jag gick ut skolan idag. Det har hänt mycket och lite på den veckan. De första dagarna var jag ledig. Jag hade intalat mig att det skulle bli skönt att vara ledig ett par dagar efter jag tagit examen för att liksom bara känna mig ledig. Det blev ganska tråkigt efter ett par dagar. Jag fick en oväntad barnledig helg och kände mig lite vilsen. Varje barnledig stund har ju varit studietid de senaste två åren (inte riktigt såklart, men typ) så nu kändes det alldeles konstigt att kunna gå ut och göra vad jag ville hela dagen. Jag har kastat frisbee två gånger på samma helg. Jag har haft tråkigt och jag har bråkat med elektronik. Jag har bakat bröd och jag har heminrett. Det har hänt mycket den senaste veckan. Både små saker och större. Det känns bra att ha kunnat kasta lite frisbee i helgen iallafall. Jag hoppas på mer av det i sommar. Jag hoppas också på drakflygning någon dag snart. Men vi får se med den saken.

Kalmar har en jättebra frisbeegolfbana. Även om den är lite myggtät om kvällarna.

edit: Justdet. Det är nationaldagen idag också, men vem har tid att tänka på helgdagar när man jobbar i omsorgen, vi jobbar när vi behövs. För jämnan ;)