Konstigt elfel

Jag var på verkstaden igår. Det är sällan jag lämnar ifrån mig min cykel så. Det är som att jag satt någon slags stolthet vid att kunna laga den själv. Nu ville jag byta ut min sedan flera år spruckna sadel och behövde dessutom laga ett lyse.

Hade det bara varit att byta sadeln då hade jag gjort det hemma, men att byta lyset var bortom mig. Mitt framlyse är ett fint dynamoljus som lyst bra sedan cykeln var ny i mellandagarna 2011 (om jag minns rätt) men i höstas började det glappa. Jag ruckade lite på det och hittade ett läge som innebar att det lös stadigt, och utan att slockna under färd. Däremot lös det inte i närheten av vad det brukat göra. Jag syntes på långt håll, men jag såg inte alls så mycket som jag skulle vilja se när jag cyklar.

På verkstaden prövade de att göra rent kontakterna och ett par andra saker som inte gjorde någon skillnad sen konstaterade de att de inte heller kunde småelektroniken bra nog. De föreslog att byta. Efter en timmes lödande, sladdförlängande och småskruvande hade de fått mitt nya lyse på cykeln.

Jag är nöjd. Sensmoralen antar jag är någonting om trafiksäkerhet och att det går ganska fort att få någonting lagat när man bara bestämmer sig för det. Synd att jag väntade hela hösten när jag kunde haft nytt lyse för länge sen. Men härligt att äntligen kunna cykla och se i mörkret igen.

Här står den, med sin nya fina sadel och bara väntar på mig efter en dag i regnet under tiden jag jobbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.