Klockor och bad

Så var nästan halva semestern gången. Jag har fyllt år, jag har badat, jag har lekt, jag har fått min cykel lagad och jag har planterat om tomater.

Här är de precis nyplanterade. De har börjat växa ordentligt sedan dess. De trivs bra i sin nya kruka.

Igår var vi på slottet och på stranden. Vi cyklade både hit och dit och åt mat emellan. Men det har blivit mer och mer jobbigt att cykla på min cykel den senaste månaden. Mitt bakhjul har visst vobblat ganska kraftigt påpekade någon i sällskapet. Det ser man ju inte själv när man sitter ovanpå. Jag kunde inte riktigt avgöra ifall hjulet var böjt eller ifall det bara satt snett så jag bestämde mig för att lämna in den. När man lämnar in en cykel är man alltid lite hjälplöst osäker. Särskilt sommartid när det är många som använder sina cyklar vet man att det kan ta lång tid att få någonting lagat. Jag beskrev för reparatören vad mitt problem var och han hittade dessutom lite nya problem, ett par ekrar var visst av. Eftersom det var torsdag kväll redan räknade jag med att inte ha någon cykel på hela helgen men han sa att det kunde han fixa till nästa dag. Skulle kosta ungefär 300 kr. Så rang han mellan frukost och elvakaffe idag och sa att den var klar för 290 kr. Ibland har man bara sånt där flyt så man vill cykla var man än ska.

Det fick jag igen ikväll när jag var och badade. På vägen hem måste jag ha krockat med någonting, jag vet inte riktigt vad för det var över innan jag märkte det. Det kändes som roten till ett träd, men det tog i styret på cykeln så det bör ha varit i stammen snarare. Varken stammen, eller rötterna på det misstänkta trädet har några märken, bara jag. Men vad det än var så böjde det styret på min cykel bakåt så att jag måste vrida tillbaka det med verktyg imorgon. Kanske var det någon osynlig vägg, som i ett mediokert TV-spel. Det var åtminstone skönt att bada ikväll och jag ser fram emot att göra det imorgon igen, ifall mina revben bara kan lugna ner sig lite.

Mina två bästa födelsedagspresenter i år var en klocka och ett armband. Klicka gärna på bilden för att zooma in och se min fina urtavla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.