Utveckling

I veckan var jag på utvecklingssamtal. Det är fortfarande lite ovant. Men jag har ju faktiskt ett barn i förskolan, så då gör man sånt. Jag känner mig gammal. Men ändå som att jag inte riktigt vet vad jag ska förvänta mig varje gång. Jag vet ju att det går bra för Ebba, det får jag höra varje dag, så vad mer ska de säga. Så här efteråt vet jag inte riktigt vad mer de sa. Det visades många bilder från verksamheten. En viktig del av samtalet verkar vara att ge oss föräldrar en inblick i hur verksamheten ser ut och fungerar. Men vi får feedback varje dag kring vad som gjorts under dagen och jag vet redan att de har en bred och varierad verksamhet där barnen utmanar sig själva och sin nyfikenhet varje dag för att lära och leka. Vi pratade också om läroplanen, som i förskolan går mycket ut på att träna sin nyfikenhet och sin sociala förmåga. Naturvetenskap blandas med estetiska ämnen, allt på en treårings nivå. De jobbar med matematik, som mest består av lägesbeskrivningar och att jämföra olika saker. Uppanpå, framför, bakom, fler, färre, kantig och rund är saker som kommer hjälpa henne när hon ska göra matematik på skolnivå senare. Att läsa språk när man är tre år handlar mycket om att hitta ord för sin omgivning. Att beskriva saker i tal, bild och text. Med “vanliga” bokstäver eller med sina egna.

Såhär kan det gå till när man utvecklas.

Idag är Ebba bortrest och jag tar dagen till att plugga. Jag försöker hålla någon slagt schema med täta men korta pauser för att hålla fokus. Det går sådär. Hade Ebba inte varit bortrest hade hon kanske varit på förskolan och jag på biblioteket istället för hemma vid skrivbordet. Men jag har iallafall börjat dagen i hustle-mode. Jag har ringt ett par stycken telefonsamtal och fått ett par viktiga saker gjorda. Men framför allt har jag startat dagen med något av det mest uppfriskande man kan göra om våren. Ett skönt bad i sundet. Jag badar hällre tidigt än sent om året och när jag nu ändå var barnledig idag passade det ganska bra att passa på. Så här i efterhand var det nog tur att jag gjorde det, för det har haglat senare under dagen.

Såhär kan det se ut när man kommer på i efterhand att någon säkert kommer be om bildbevis.

Att jag använder ord som hustle-mode är nog ett tecken på att jag kollat mycket på engelsk-/amerikanskspråkiga vloggare på sistånne. Ge mig gärna tips på svenska motsvarigheter.  Fixar-läge låter mest fjompigt i mina öron. Fjompigt är ett annat fjompigt ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.