Svamp !

Idag är juldagen. På många platser vinterns stora högtidsdag. På många platser en helt vanlig söndag.

Vi småfirade ju redan i fredags, och vi blev fler än jag trodde även om inte alla kom som jag hoppats på. Vi åt mat och drack kaffe och öppnade julklappar. Jag fick flera roliga julkklappar men den jag egentligen vill dela med mig av och visa upp är den jag fick av Ebba. Vem hade kunnat tro att hon skulle skaffa mig en julklapp, och en svamp dessutom. Jag blev helt förvånad.

Den är röd med vita prickar, alltså bör jag inte äta den.

Nu brukar jag ju inte vara så himla mycket för svamp. Svamp som folk försökt förvandla till mat brukar vara slibbig och smaka slemmigt, dessutom kommer den från skogen. Svamp som växer i skogen brukar vara antingen trådig och fastnig eller full av små skåror där jag föreställer mig att det bor djur som vill tugga på mina fingrar, alternativt svampsporer som vill ner i mina andningsorgan och ta över min kropp.

Jag vet att mitt svala intresse för matsvamp är mest en vanesak, men jag gillar den vanan. Och jag vet att min rädsla för skogssvampar är irrationell. Men den stör mig mycket sällan i min vardag så jag bråkar inte med den. Jag gillar iallafall den här svampen. Den ska få någon typ av hedersplats på mitt skrivbord, kanske kan den fungera som en passiv terapi för mig. Inför den händelse att Ebba växer upp och säger om tio år att hon vill plocka svamp med mig. Ingen annan skulle jag göra det för, men ifall den situationen uppstod så skulle jag möjligen tveka lite.

Som en bisak kan jag säga att Ebba gillade sin nya kub, hon fick en stickerless bright 2×2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.