Pyntat

Det har infunnit sig någon typ av julfrid.

årets gran, det blev lite mycket lampor men vi gillar den

I övermorgon är det julafton. Ebba ska vara bortrest och jag ska jobba, så det blir ingen hemmajul för oss i år. Vi ska småfira hemma imorgon. Golven är svabbade, julklapparna inslagna och de sista kakorna bakade. Där återstår lite städ i köket, men det blir efter kakorna svalnat.

Det ryckte lite i mig när Ebba och jag klädde granen idag, en dag för tidigt. Jag är tydligen ganska traditionell när det komer till sånt. Men traditionen får väl helt enkelt omformuleras till att man klär granen dagen innan man firar jul, och så är det bra med den saken.

Efter vi klätt granen såg vi dagens avsnitt av julkalendern och Ebba tyckte det var lite läskig, spännande läskigt. Nu ska vi snart göra kväll. Sen ska jag kliva upp igen när Ebba somnat och känna in lugnet i lägenheten. Det är något särskilt när det är tyst och städat och rummen belyses av små ljus, levande eller elektriska.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske plugga lite, kanske jobba lite med CalCon, kanske läsa ett stycke i en bok jag neglegerat de senaste veckorna till förmån för studier och julstök. Sannolikt fastnar jag framför TVn en stund och sen somnar jag också. Jag är ganska trött efter dagens alla julbestyr. Men jag ser fram emot imorgon. Det ska bli spännande att se vad Ebba gillar sina julklappar ^^

Ebba passade på att leka fotograf medan vi pyntade granen

Ett svar på “Pyntat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.