En juldag

Ibland brukar man säga att det enklaste sättet att få städat är att sätta sig med en tråkig skoluppgift. Idag har jag lärt mig att det enklaste sättet att få julklapparna färdighandlade är att sätta sig för att städa, en dag till. Jag har städat så mycket nu att jag slutat få någonting gjort. Och det är bara lite finare hemma.

Egentligen är det ganska stor skillnad. Jag har städat av skåpet i hallen ordentligt, och städat vardagsrummet fem olika gånger. Att städa med Ebba fungerar bra så länge hon är engagerad och plockar undan hon med. Men efter ett tag tröttnar hon och då blir det lika mycket framdraget som undanplockat. Hon tycker mest jag är i vägen med mitt städande när hon ska leka. Jag har löst en halv dags Ebba-ledigt i nästa vecka för städ. Så jag tror att det blir ganska bra. Jag hoppas vara vaken ett tag efter henne också de dagar som är kvar nu till jul och kunna göra lättare städ då. Jag jobbar inte så många dagar nu före jul och jag brukar ha enklare att hålla mig vaken efter henne när jag inte varit på jobbet hela dagen. Hon har lite försprång på mig eftersom hon fortfarande vilar sig på dagen på förskolan, Det är bra för vi kan gå och lägga oss ungefär samtidigt på kvällen, men mindre bra för jag kan ju inte gå runt och småfixa hemma efter hon somnat.

Det känns iallafall skönt att ha julklapparna klara, ifall jag köper fler julklappar nu blir det impulsjulklappar. Jag hoppas på minst en sån, men vet inte riktigt när jag kommer till en affär igen, så det är inte säkert. Idag köpte jag också garn, för första gången på länge. Jag ska virka en grej åt en vän som behövde lite julklappshjälp. Så det räknas möjligen också som en julklappsfixning, även om den inte blir från mig. Och fortfarande kanske inte blir klar. Men jag hoppas på det bästa.

Adventsfint på skåpetihallen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.